Medlemsdag Laserhallen

MEDLEMSMÅNDAGAR
Från och med 7 december 2015 är vi tillbaka med medlemsdagar i laserhallen. Några nyheter är att medlemsdagarna blir på måndagar mellan 16 – 20 (ej under lov) och kostar 150 kronor (mot tidigare 175 kronor).

VAD ÄR MEDLEMSDAG OCH HUR FUNGERAR DET?
Under medlemsdagen så spelar man så många gånger man hinner/vill mellan 16 – 20  för 150 kronor per person. Givetvis i mån av plats.

Dessutom har medlemmar tillgång till en rad spännande spel. Dvs du kommer inte bara spela Rött lag mot Grönt lag eller Alla mot Alla. Vi har specialspel som vi endast spelar på medlemsdagarna och vår personal guidar er lite extra kring de olika spelen och spelreglerna.

SPEL PÅ ICKE-MEDLEMSDAGAR
Spel övriga dagar genomförs som vanligt där medlemmar har medlemspris på laserspel: 1 spel 70 kronor, 2 spel 120 kronor och 3 spel 155 kronor (pris per person).

För att se vad medlemskap innebär och vad det kostar klicka här >>

Exempel på spel som spelas:

Capture the flag
Tag
Wedlock
S.W.A.T.
Shadows

Spel : Capture the Flag

Speltid : 15 Minuter

Lag : Röda vs Gröna

Targets : Aktiva

 

Capture the Flag är ett lag baserat laserspel där det går ut på att stjäla fiendes flagga så många gånger man kan under 15 minuter. För att man skall kunna spela detta är det rekomenderat att man spelat standard 20 minuters spel några gånger innan.

Flaggan finns vid basen. Röd flagga vid Röd bas och Grön flagga vid Grön bas.

Om jag är röd, så skall jag ta mig till grön bas, skjuta upp i targeten 3 gånger, då har jag stulit den gröna flaggan. När du har gjort detta så börjar min väst lysa istället för att blinka så fienden kan se om du har tagit flaggan.

Om jag blir träffad då jag har flaggan så släcks västen och flaggan återvänder till den gröna basen.

När jag tagit den gröna flaggan skall jag ta mig till mig bas, utan att bli träffad av någon fiende, och skjuta upp i min bas 3 gånger. Då har jag överfört flaggan till min bas och då får jag 100 poäng, men 10 frag points och den gröna flaggan återvänder automatiskt till den gröna basen.

Men om jag har tagit den gröna flaggan, och dom gröna har tagit min röda flagga, så kan jag inte lämna över flaggan till min bas. Då måste jag eller mina lag kamrater skjuta på personen i det gröna laget som har tagit vår flagga. När han blir träffad och släcks så återvänder min flagga till basen och då kan jag lämna över fiendes flagga genom att skjuta upp i den röda targeten 3 gånger.

Man kan bara hämta flaggorna i standard baserna (Röd och grön). I de neutrala baserna (Gul och Blå) kan du hämta vapen och powerups. Om vi går till gul bas till exempel, och skjuter i den 1 gång så kan västen säga bland annat Rocket Launcher Available. Vill jag ha det vapnet så skjuter jag i gul bas igen, då säger västen Rocket Launcher Activated. Dessa powerups fungerar bara en begränsad tid. Efter en stund säger västen ”Weapon” Deactivated.

Detta spel kräver mist 8 spelare för att det skall flyta på och vara så kul som möjjligt.

Vapenpaket :

CTF 1 : Nailgun, Rocket Launcher, Armour, Super Health.
CTF 2 : Nailgun, Rocket Launcher, Armour, Super Health, Invisibility, Quad, Invulnerability
CTF 3 : Nailgun, Rocket Launcher, Armour, Super Health, Invisibility, Quad, Invulnerability, Haste, Regeneration, Resistance, Strenght.

Förklaring till Vapenpaket :

 • Nailgun – Rapid Fire, 30 st skott.
 • Rocket Launcher – Man kan skjuta Missiler, 10 st
 • Armour – Gör så du får mer liv ijumed att du träffar fiender
 • Super Health – Man får 200 + i liv som minskar för var sekund som går
 • Invisibility – Osynlighet, Västen släcks i 1 min
 • Quad – gör så att ditt vapen gör fyra gånger så mer skada
 • Invulnerability – Odödlighet, 20 sekudner
 • Haste – Vapen skjuter fortare, även missiler.
 • Regeneration – Du helas
 • Resistance – Gör så skada du tar emot reduseras till 50%
 • Strenght – Dubbelt så starkt vapen. Kombinera med Quad och du har 8 gånger så starkt vapen

 

När du får vapnet säger västen …

Nailgun – Rapid Fire Activated

Rocket Launcher – Missiles Activated

Armor – Shield Activated

Super Health – Powerboost Activated

Invisibility – Stealth Aktivated

Quad – Nuke Activated

Tillbaka till toppen

Spel : Tag

Speltid : 15 minuter
Lag : Alla Mot Alla
Targets : Aktiva

 

Alla har lekt tagen någon gång, detta är ett spel som är inspirerat av leken tagen. Det går ut på att en person ”är” och restrerande skall gömma sig, men också skjuta på personen som ”är”

Det är en eller flera som är beroende på hur många som spelar. Den som börjar som att ”va” bestämmer datorn. Det är helt olika. Personen som ”är” skall försöka ta en annan person i arenan genom att skjuta missiler på denne. Det är det enda vapnet man kan ha om man ”är”.

De andra skall skjuta på den som ”är” så mycket som möjjligt. För varje träff man får på personen som ”är” så får man 30 poäng, och personen som blir träffad förlorar 10 poäng. Det betyder att personen som ”är” kan få minus poäng. Men i detta spel är det snabbt att gå från -700 poäng till +1500 poäng. Om personen som ”är” inte lyckas ta någon annan som kommer roboten tycka synd om en, och byta tagare automatiskt, Personen som ”är” förlorar 1500 poäng om detta sker.

Personer som inte ”är” kan spränga baser, man får inga poäng för detta, men efter att en del baser är sprängda får man Rapid Fire som belöning som hjälper en att nå väldigt höga poängsummer.

Tillbaka till toppen

Spel : Wedlock

Lag : Partners
Tid : 10 Minuter
Targets och Robot Aktiva

Wedlock är ett spel där man har en lagkamrat, som man måste finna. Man kan säga att ni är Tvillingar. Om din partner blir träffad, blir du också träffad, Får din partner Rapid Fire får du också Rapid fire osv.
Din partner har på sig ett ”halsband”, och när man funnit sin partner kan man låsa upp detta genom att samla ”Special Points”.
Roboten kollar på under matchen, går det dåligt för ett ”lag” ger han er Special Points (SP), men går det däremot bra för erat ”lag” så skjuter han er.

När man upptäckt vem som är er partner skall ni slåss sida vid sida tills ni hör västen säga ”Special Available”, det betyder att ni kan bryta er Wedlock (halsbandet), det som gör er till tvillingar. När man hör västen säga Special Available så skall ni hålla in Säkringen och avtryckaren samtidigt i några sekunder, då säger västen ”Special Aktivated” och då har ni brytit tvillingskapet. Men, det är bara dom dåliga sakerna som försvinner, dvs om han blir träffad så blir inte du träffad, men om han får Rapid Fire, så får du fortfarande det.
Detta är vad Spelet Wedlock går ut på, att hitta sin partner, slåss sida vid sida och bryta tvillingskapet.

Vapen 1 : Laserpistol (100 p, 1 SpecialPoints)

Vapen 2 : Missil (500 p, 2 SpecialPoints)

Target : (800 p, 3 SpecialPoints)

Teamkill : Laserpistol -50p, Missil -250p

Payback : Kostar 5 SP

Missil : Kostar 3 SP

Nuke : Kostar 15 SP

Bryta Wedlocken : Kostar 25 SP

Tillbaka till toppen

Spel : S.W.A.T

Tid : 30 Min
Lag : Terrorister vs SWAT
Ingen robot

I Detta spel är det 2 lag, Terrorister vs SWAT.
Terroristerna börjar inne på arenan, gömmer sig på en valfri plats, medans poliserna kommer in ifrån ingången vid spelets start.
Båda lagen börjar med ett begränsat antal liv som datorn bestämmer (beroende på level och antalet spelare)
Efter att man misst alla sina liv så släcks västen och den säger Game Over, Då får man gå till utgången, hänga av sig västen och invänta restrerande spelare. Vid jämna lag så blir det oftast 2 kvar inne på arenan och det kan bli riktigt spännande framåt slutet.

Om man inte aktivt letar sin motståndare kommer man förlora liv automatiskt. När du när nära att förlora ett liv säger västen ”Time Low”. Sedan efter ca 12 sekunder säger västen ”Time Critical”, efter ytterligare 12 sekunder så har man förlorat ett liv om man inte skjuter en motståndare.
Om man är level 3 eller högre och råkat skjuta en av sina egna lagkamrater så mister man ett liv.

Alla baser är aktiva, genom att spränga en bas så får man 1 liv extra.

Tillbaka till toppen

Spel : Shadow

(Fredrik Rekommenderar)

Speltid : 10 min
Lag : Induvidual, Partner, Team
Ingen robot och inga targets

I detta spel så släcker man ner i hela hallen så det blir riktigt mörkt. Sen går de ut på att finna varandra inne i arenan. I spelet Shadow har man tillgång till 2 vapen.

Vapen nr 1 : Vanlig Laserpistol (100 p)
Vapen nr 2 : Missiler (100 – 600 p beroende på lvl)
(Man byter vapen genom att hålla inne avtryckaren och säkringen i 3 sek)

När man har vapen nr 1 aktiverat så ger västen ifrån sig ett väldigt svagt sken, och när man har vapen nummer 2 aktiverat så är västen släckt helt.

När man siktar på någon under så börjar motståndarens väst lysa och hans position blir avslöjad. Det som är viktigt att tänka på när man har missiler aktiverat är att man måste sikta på motstånaren i ca 2 sekunder (tills man hör det långa ljudet) innan man skjuter, eftersom missilen måste ”lock on target”
Detta är ett väldigt roligt spel om man är 5 personer eller mer. Ett spännande spel i mörkret och man går på helspänn hela tiden.

Tillbaka till toppen